Branstofpomp vullen met olie, opvoerpomp vervangen

Beste tractorfans

Ik ben bezig met het klaarmaken van een case 1270 voor zowel de 7 ton boerensport als de 9 ton standaard.

Ik ben bezig met de brandstofpomp en merkte dat de opvoerpomp kapot is (gemonteerd op een bosch lijnpomp) nu wil ik deze vervangen maar vraag ik me af of het vermogen stijgt bij een groter opvoerpomp en wat voor een dat dan moet zijn. En waar ik er zo een kan krijgen. Op onze MF 1135 hebben we ooit de opvoerpomp vervangen voor een elektrische en dit leverde 100 toeren hoger stationair op en een lichte rookpluim (voor zo ver als dat gaat bij een rotorende pomp) bij het aanrijden.

Ook wou ik de pomp wat open zetten (ik denk dat de standaard pomp voldoende is?) alleen ik zag dat de groef van het boutje al bijna gelijk licht met de moer die hem vast zet. Hij rook niet extreem maar is het dan verstandig om hem nog verder in te draaien?

Tot hoever moet ik de pomp vullen met olie? er zit halverwege de pomp een leidinkje naar de motor en ik denk dat dit de overloop is. Is het de bedoeling dat je de pomp vult tot dat hier olie uit komt of moet er maar een bepaalde hoeveelheid in?

Alvast bedankt!
aldwin-wouters

Reacties

aldwin-wouters
Hier enkele verduidelijkende foto's

(klik om te vergroten)

De zwarte is 2 kanaals maar lijkt niet te passen.

(klik om te vergroten)

Brandstofpomp

(klik om te vergroten)

Fotootje voor de leuk

(klik om te vergroten)

Fotootje voor de leuk

Heb je nog trekkertrek foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Alles m.b.t. trekkerslep, tractorpulling en trekkertrek is welkom! Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!