Holten heeft eerste trekkertrek sinds tijden: ‘Dit is toch geweldig’

HOLTEN - Door Corona was het er lang niet bij: een trekkertrek. Maar zaterdag ging het weer voor het eerst los in Holten. Het deelnemersveld zat razendsnel vol, de liefhebbers konden weer genieten. „Moet je al die blije gezichten zien.”
Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

Jpkd
Trekkertrek kan niet meer door klimaat verandering .jammer Maarheeze is zo als is
+6
Stier69
@Jpkd Verklaar je nader.Ik snap je zin niet.
+6
armpie
@Jpkd een boeing 747 verbruikt tijdens de start net zoveel brandstof als 1 weekend tractorpulling. Dus als dit niet meer kan, dan is een vliegvakantie al helemaal uit de boze.
Jpkd
Met het klimaat accoord wordt geprobeerd stikstof te laten dalen meer dan noodzakelijk trekker trek is 10uur durende stiksof uitstoot wat niet noodzakelijk is .mijn biologische fruitteelt teelt vindt ik belangrijker dan dan trekker trek vlieg verkeer komt aan de beurt
+4
dennisbouter
@Jpkd ik eet geen fruit, ik ga wel naar trekkertrek zoek maar ander werk
+2
radium45
@dennisbouter Dat is wel heel kort door de bocht.
+6
dennisbouter
@radium45 klopt ik pas mij aan het niveau aan.
GerbertXL
@dennisbouter ik vind het wel een goeie grap 😁
+12
JarnoDrenthe
@Jpkd Wat noodzakelijk is , is subjectief. Een leven om absurde doelstellingen te halen om maar zoveel mogelijk mensen te kunnen herbergen in de toekomst kont aan kont ten koste van elke vorm van vertier of geluk, dat is een mooi leven ! Hou toch op man..
+1
a3vandiejen
@JarnoDrenthe Helemaal mee eens.
+4
Stier69
@Jpkd Kun je hier ook minnetjes geven?
+2
Fred4130
@Stier69 zat ook al te zoeken naar de -knop..... Man man man , als je toch zo in het leven staat als jpkd is het niet best met je gesteld. Ook al gebrainwashed door de klimaatgoeroes.
+3
Deutz7807c
Ik zeg eerst de vliegvakanties maar is niet meer
+1
Deutz7807c
Al 30 jaar niet op vakantie geweest en het enige waar ik in gevlogen heb was een lucht ballon en je hebt er geen slechter leven van
Jpkd
Als fan van een dieselgrom vindt toch dat trekker trek in 2021 niet meer kan .zie water overlast bij de Maas en Waal en lek Minder stikstof op de landbouwbedrijven hoe leefbaarder deze aardbol blijft onze opdracht is stikstof uitstoot terug naar aanvaardbare normen .het is niet bekend wat aanvaardbare normen zijn. Biologische telers rijden 1500draaiuren met tractor gangbaar 800uur
+11
JarnoDrenthe
Stikstof heeft weinig met opwarming van de aarde te maken als je dat bedoelt. Maar laten we de Mc`donalds eerst opdoeken die al dat suiker en vet in de jeugd pompt , of de niet te stoppen consumptie van nutteloze consumentengoederen waar de consument achteloos schepen vol van besteld.
20 % minder troep kopen en je hebt al 20 % minder uitstoot voila!
De boeren zijn makkelijk aan te wijzen , een makkelijk doelwit en dat is alles , we hebben een zondebok nodig terwijl de burger zelf de wereld verpest.
''Maar we eten toch bloemkool met een sticker er op dat we goed bezig zijn ?''

De enige sector die aangepakt wordt lijkt wel degene die de enige echte levensbehoefte vervullen , en dat is vreten. Met een lege maag zouden die idiote milieuplannen niet eens gemaakt kunnen worden , alles begint bij voer , daar is niks overbodigs aan.
Dus eigenlijk zouden de boeren ontzien moeten worden en prioriteitsproductie moeten hebben.
Niet lopen muggenziften over de trekkerslep als grote industriele vervuilers ontzien worden.
En voor wat voor wereld doen wij ons best eigenlijk ? Al zou de hele milieuproblematiek niet bestaan dan vinden we wel iets anders om over te zeiken , we hebben het te goed en het wordt tijd dat er is stevig honger geleden wordt.
+4
JarnoDrenthe
@JarnoDrenthe wel een lang verhaal trouwens , doe ik niet weer : )
dennisbouter
@JarnoDrenthe de macdonalds want al die suikers en vetten, wie produceert dat dan?
JarnoDrenthe
@dennisbouter De Nederlandse boeren i.i.g niet !
Al die uitstoot en grondstoffen voor die fastfoodketens kun je veel efficiënter inzetten om kwaliteitsvoedsel te produceren.
cyrus-van-gelder
@JarnoDrenthe dat vind ik dus ook Jarno.is ook nog superslecht voor de gezondheid ook nog dat fastfood. Moet je eens kijken wat een extreem overgewicht sommige daardoor hebben gekregen. Gezond voedsel verbouwen idd. Voor alles veel beter.
  • 👍👍👍👍👍👍
+1
dennisbouter
@JarnoDrenthe waar bazeer jij dat op, na wat gegoogle ben ik er vrij zeker van dat het gewoon nederlandse aardappels zijn, macdonalds koopt die friet ook gewoon in.
JarnoDrenthe
@dennisbouter Er zijn hier geen bedrijven die alleen goedkoop vlees produceren puur voor fastfoodketens zoals dat in andere landen wel het geval is.
Natuurlijk gaan er wel aardappelen en andere producten naartoe.

Ik richt me even op het vlees, wat schijnbaar het meest belastend is.

Maar om niet af te dwalen , ik sta volledig achter de melkveehouderij in Nederland die de schoonste melk van de best verzorgde veestapel ter wereld produceert.
Maar ik heb het idee dat veel mensen denken dat het ze allemaal geen reet uitmaakt en alleen onder dwang bepaalde innovaties doorvoeren terwijl de boeren altijd vooruitstrevend zijn geweest.

Maar goed , het is ook lastig een discussie te voeren op de computer , dus ik laat het hierbij en zal de brandstofpomp wat terugdraaien bij het voermengen straks 😜
+1
dennisbouter
@JarnoDrenthe daar moet je mee oppassen ik heb mij laten vertellen als ze eenmaal dorst hebben en je pakt ze dan de drank af dat ze gewoon wat anders gaan drinken
JarnoDrenthe
@dennisbouter Hij drinkt ook al wat motorolie , misschien heb je wel gelijk 😅
+2
Pieter Buren
@Jpkd De stikstof van landbouwbedrijven (ammoniak dus) is alleen maar goed voor uw biologische fruitteelt. Planten hebben ammoniak nodig om te groeien. De stikstofoxiden die bij een trekkertrek vrijkomen valt wat voor te zeggen, maar een leven zonder lol is geen leven. Dan zou je ook alle pleziervluchten of de pleziervaart af kunnen schaffen, maar dat wordt ook niet gedaan.
cyrus-van-gelder
@Pieter Buren klopt wat je zegt. En in het buitenland hebben ze er helemaal schijt aan. Daar gaan dat soort activiteiten gewoon door idd
dennisbouter
@cyrus-van-gelder dat betekend niet automatische dat wij dat dan ook maar moeten doen, maar je moet er ook niet in doorslaan ik denk dat wij de afgelopen 30 jaar al een hoop stappen hebben gezet
cyrus-van-gelder
@dennisbouter dat ben ik met je eens..wij hoeven ons niet onverschillig te gedragen omdat anderen dat wel doen.
+4
BouwmanH
@Jpkd 1500 u tov 800u gangbaar; interessant. Hoe zit het eigenlijk met de opbrengst per oppervlakteeenheid tov gangbaar? Zal ook minder zijn, dus meer nodig voor gelijke productiecapaciteit.
Als stikstof de norm is voor een gezonde toekomst, is biologisch dus nadeliger voor ons nageslacht?
+2
arnoud
@Jpkd wateroverlast komt daar formule 1 of al die mensen die in de auto naar een voetbalwedstrijd rijden ipv Trekkertrek, want Trekkertrek is dit jaar nog maar weinig geweest🤫
Jpkd
Gangbaar is net zo gezond als biologisch opbrengsten per ha zijn bij biologische teelt lager duidelijk meer voedselverspilling
+3
cyrus-van-gelder
Het hele milieu beleid hier in Nederland heeft totaal geen enkele zin..wordt er hier gejankt om uitstoot van stikstof en Co2. Allerlei maatregelen natuurlijk die het leven compleet vreugdeloos maken,en waardoor boeren niet meer kunnen bestaan. En wat lees ik in de krant ong.2 weken terug? In Azië worden er 600 nieuwe kolencentrales bijgebouwd. Hoezo Co2 uitstoot? En dan al dat vliegverkeer idd. Fastfood ketens zijn ook zo onschuldig niet hoor. Plaatselijke boeren in zuid Amerika en Afrika kunnen maar oprotten, anders kan MC Donald geen vee voer verbouwen.stuk bos brand je ook gewoon plat. Vervoer moet er komen(soja).Anders kun je de jeugd niet volproppen met hamburgers en andere rotzooi.
Jpkd
Zelf aan regels houden om stikstof uitstoot terug te dingen om deze aarde leefbaar houden is vrij eenvoudig . MacDonald en Chinezen als schuldigen aan wijzen geeft geen oplossing.wij kopen deze producten en op vacantie met elektrische fiets.inclusief het personeel van waterschappen ambtenaren en Staatsbosbeheer .bewegen is gezond
+2
JarnoDrenthe
@Jpkd IK wijs geen schuldigen aan , ik zeg alleen dat je verder moet kijken dan alleen de boeren.
Laat je lekker sturen door die propaganda van de tv joh , waar hebben we het over.
De natuur mag niet veranderen, daar gaat het om toch ?
Geen enkel plantje mag verdwijnen terwijl de natuur zich altijd al aanpast.
Maar de ooievaars die hier in grote getal zitten de laatste jaren en alle weidevogels wegvreten, daar worden nesten voor gebouwd.
Nee, dat is een verandering in de natuur die we toevallig wel leuk vinden voor de touristen.
Alles voor de stadsmensjes..
+1
cyrus-van-gelder
@JarnoDrenthe daar moet je maar wel op rekenen dat ooievaars heel wat kuikens opvreten. Reigers ook. Die vreten niet alleen maar muizen en mollen. En wat dacht je van vossen , steenmarters en katten? Dan heb ook nog van die stads mensen die hun hond overal los laten lopen waar dat helemaal niet kan.
+2
cyrus-van-gelder
@Jpkd Ben ik niet helemaal met je eens. Wel degelijk dat zulke grote lichamen als McDonald's wat uitmaken. En kolen centrales in Azië ook wel degelijk. De maatregelen hier in Nederland zijn gewoon een wassen neus. Alsof zo,n landje als Nederland iets aan het wereldwijde klimaat kan doen. Is niet eens de welbekende druppel op een gloeiende plaat. Zijn ook wereldwijde mega industrie concerns, die trekken zich echt geen rest van Nederland aan hoor.
+2
GerbertXL
@Jpkd gast, wat?
+1
Fast Eddy
Felle duscussie lees ik nu pas.
Beide partijen hebben goede en slechte punten.
Feit is dat de huidige gangbare landbouw moet veranderen. Maar alles in omzetten naar biologisch kan ook niet. Nog een feit is dat in een biologische teelt meer brandstof wordt verbruikt dan in gangbaar. Uiteindelijk kiest de consument aan de hand van de prijs, het stickertje of afdeling(biologisch) welk product ze koopt. Hoeveel energie het gekost heeft om het product in de winkel te krijgen zal de meeste mensen een zorg zijn.
In Nederland worden wel degelijk dieren of producten voor Mc Donalds geproduceerd dat gaat gewoon volgens de regels. Mc Donalds verwerkt de grondstoffen tot hun eindproduct en zij voegen de suikers, vetten en tig E-nummers toe. Wat ik zorgwekkender vind is dat wij in Europa geen genetisch aangepaste producten mogen verbouwen en er in voedsel wel genetisch gemodificeerd meel,zetmeel gebruikt mag worden.
Laten we in Nederland eerst maar eens beginnen met Nederlands voedsel eerst. En betere opvoeding van de consument om meer seizoensgebonden producten te kopen.
Denk nu niet dat ik anti boer ben, want dat ben ik echt niet. Maar dat er iets moet veranderen is wel duidelijk. Alleen moeten de ander partijen(natuur-en milieu organisaties) ook concessies doen. Want een natuurgebied in mijn ogen zijn niet honderden hectares vol met pitruspollen.
dennisbouter
@Fast Eddy de helft van de beesten weg is helemaal geen stom idee sta ik volledig achter en ik sta er ook volledig achter om de boeren 80 cent voor een liter melk te geven 🤷‍♂️
+1
JarnoDrenthe
@dennisbouter als de boeren met de helft van de koeien een betere boterham overhouden zie ik het probleem ook niet.
Maar dan allemaal minder melken , en niet door de helft van de voornamelijk kleinere boeren er uit te werken.
Maar vertrouw jij de cijfers van stikstofdepositie ? Ik niet , er zijn teveel rapporten van onafhankelijke partijen die de impact van de boeren tegenspreken om zulke drastische besluiten te nemen.
Daarbij is het de manier waarmee de overheid de boeren wegtreiterd , er wordt totaal geen dialoog gehouden. Als de overheid denkt zo met mensen om te kunnen gaan hoeven ze geen medewerking te verwachten, zeker niet van mij , dan bal in mijn vuisten ook.
Fast Eddy
@dennisbouter

Ik bedoel ook niet dat helft van de beesten weg moet. Er zullen er wel wat minder mogen zijn.
Wat je nu ziet is dat een boer stopt en een andere boer die groter wil de rechten opkoopt. Waardoor je per saldo nog steeds hetzelfde aantal koeien mag hebben.
Gevaarlijker en niet goed voor alle boeren met vee is dat provincies en grote multinationals straks boeren gaan uitkopen om de stikstof rechten.
Jpkd
We kunnen hoog en laag springen als eu27 en de overheid de maatregelen nemen heb je alleen maar lege briefjes in te brengen 90 %van de consumenten heeft niets meer met landbouw zie het aantal stoppende boeren toen sicco Mansholt landbouwuitvoerder in de eu27 was .Jammer dit is 2021 40% van de consumenten koopt plantaardig voedsel en alle seinen staan op groen dat in 2030 100% is
+3
JarnoDrenthe
@Jpkd Zoek het maar uit , de wereld is toch te klein. Hoe je het went of keert gaat de boel naar de klote. Ik zing mijn tijd wel uit , doe en laat wat ik wil hier op het platteland. Klaar met al dat gejank , lang leve de lol.
J asper
@Jpkd 0 teveel getypt??
Jpkd
Struisvogel spelen helpt niet
+3
JarnoDrenthe
@Jpkd Niks helpt blijkbaar want het is toch nooit genoeg , het levert alleen maar frustratie op.
Daar is mijn leven tekort voor en ga liever een potje Grolsch drinken bij de buurman.
Jpkd
@JarnoDrenthe proost
JarnoDrenthe
@Jpkd 🍻 !
+2
cyrus-van-gelder
@JarnoDrenthe heb ik net ook gedaan, even een beugel fles Grolsch bier. Lekker man!!!!
  • 👍👍👍👍👍
+3
JarnoDrenthe
@cyrus-van-gelder Ik hoop dat dat door de beugel kan haha , proost !
+3
cyrus-van-gelder
@JarnoDrenthe tuurlijk wel kerel. Anders is het ook niet best toch? We zitten toch al te discussiëren wat wel en niet kan. Nou een Grolschje kan bij mij dus echt mooi wel
  • 👍👍👍👍👍👍😉😉😉
+2
JarnoDrenthe
@cyrus-van-gelder Natuurlijk 😉 , geld moet rollen en bier moet vloeien..
+5
JD3010
Quote Reactie van @Jpkd:
We kunnen hoog en laag springen als eu27 en de overheid de maatregelen nemen heb je alleen maar lege briefjes i

Vorige week dacht je hier heel anders over toen het over het kenteken ging.
Jpkd
Alle regels die door eu 27 en overheden bedacht worden zijn alleen maar opgezet om deze sector te laten verdwijnen ten gunste van de natura 2000 gebieden .de sector moet zelf de vrijkomende stikstof regelen de sector zijn de bezitters ervan heeft eu27 en overheid geen aandeel in .subsidie worden verrekent en de consument zou een eerlijke voedselprijzen moeten gaan betalen. En de producenten de mogelijkheid moeten hebben betere afzet plannen te maken

Heb je nog trekkertrek foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Alles m.b.t. trekkerslep, tractorpulling en trekkertrek is welkom! Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!